Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Спаси София" иска оставката на зам.-кмета Крусев

Неправителствената организация „Спаси София“ поиска оставката на зам.-кмета по транспорта на Столична община Евгени Крусев заради открити нередности при обществената поръчка за ремонт на релсовото трасе по ул. „Граф Игнатиев“, изпълняван от „Джи Пи Груп“.

Според организацията  Крусев е човекът, отговорен и натоварен по закон и длъжностна характеристика да подписва решенията за предстоящите ремонти в София. Той е трябвало да бъде наясно, че има конфликт в законността на това, което се опитва Столична община  да извърши.

Сагата с ремонта на ул. Граф Игнатиев започна през октомври 2013 г., когато Столичната община обяви конкурс за проект за изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства от централна градска част на София. Година и половина по-късно конкурсът беше спечелен от архитектурно-дизайнерска агенция  АДА. Следвайки процедурата, Столичната община възложи изработването на подробен работен проект, a търгът за изпълнител бе обявен чак през март 2017 г. или близо 2 години след обявяването на победителя от конкурса за идеен проект. През май 2017 г. търгът бе прекратен със заповед на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, заради “промени в техническите характеристики на основни материали”. След направените промени, през месец август, обществената поръчка бе пусната отново, като участват 4 фирми, а за победител през март 2018 г. бе обявена фирма GP Group. (Джи Пи Груп). Ремонтът започна в началото на май и трябваше да приключи на 3 октомври.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във