Банкеръ Daily

Управление и бизнес

СОС прие проекта за втора актуализация на бюджета на София

С 31 гласа „за“, 17 „против“ и 8 „въздържал се“ Столичният общински съвет (СОС) прие проекта за втората актуализация на бюджета на София за 2020 година.

Градският парламент ще даде 5 милиона лева за подпомагане на обществения транспорт, запазва се инвестиционната програма в детските градини и ясли, като се придвижват над 1 милион лева за улично осветление и маркировка.

Вместо поисканите 4 млн. общинските съветници решиха с пет милиона да бъде помогнато на Столичния градски транспорт.

4 милиона и 500 хиляди лева повече са предвидени за строителство и ремонт на детски градини и ясли. Според общинския съветник от ГЕРБ Георги Георгиев това са адекватни мерки за финансовото здраве на Столичната община. "И в най-тежките времена не бяха ограничени предоставените жизнено важни за гражданите услуги, като обществения транспорт", посочи той.

За втори път тази година управляващите изпускат възможността да направят нещо добро за София и за столичани, категоричен е пък Иван Таков от БСП. "Covid отново настъпва. Ние, вместо да мислим върху тази тема и как да подобрим и да облекчим живота на софиянци, единствената ни грижа в този доклад е градския транспорт", контрира той.

Заложени са приходи, които няма как да бъдат събрани, изтъкна общинският съветник от "Демократична България" Владислав Панев. "Все пак основно достойнство на бюджет е неговата реалистичност", отбеляза той.

Според независимия общински съветник Борис Бонев, управляващите отхвърлят предложенията на опозицията. "Дори да се предлагат предложения за оптимизация за повече приходи вие отказвате да ги приемете", обвини той управляващото мнозинство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във