Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Софийски имоти" ще гради аквапарк в парк "Възраждане" за 10 млн. лева

Общинското дружество "Софийски имоти" ще изгради аквапарк с минерална вода в столичния парк "Възраждане". Очаква се комплексът да бъде завършен към края на следващата година. Предстои Столичният общински съвет да разреши изразходването на 9.5 млн. лева за проекта. 

Почти половината от сумата, или около 4 млн. лева, ще бъдат лични средства на общинската фирма. Останалите се очаква да бъдат заети от Фонда за градска среда по програмата "Региони в растеж". 

Скоро Столичната община ще обяви търг за изпълнител на дейностите. Фирмата победител вероятно ще започне работа през следващата пролет. Аквапаркът ще се простира на 6.6 дка и ще е с 500 души капацитет. Басейните ще са с минерална вода и ще са основно за деца. Водните атракции също ще са ориентирани към посетители до 16 години. 

В комплекса ще има три басейна на открито, от които един ще бъде специално за бебета. Към тях ще има и три водни пързалки, една от които ще бъде с 3 успоредни улея. Ще има и ниска 3-етажна сграда - за административното управление на комплекса и заведение за хранене на втория етаж.

Облагородяването на парк "Възраждане" е проект на "Софийски имоти", като през 2016 г. бяха открити 52 дка, които бяха реновирани с 4.8 млн. лева.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви плановете си, след като проектът бъде реализиран, той да остане под контрола на "Софийски имоти"

Facebook logo
Бъдете с нас и във