Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"София тех парк" е развиван по сгрешен икономически модел, твърди новият му шеф

Фундаментална грешка в икономическия модел е довела до сегашното положение на "София Тех Парк". Това мнение изказа новият председател на Съвета на директорите му Васил Караиванов пред БНР.  Той поясни, че човешкият фактор и човешкият ресурс не е бил изведен на първо място, а моделът е бил обърнат към машините и сградите.

Основен фокус на новото ръководство ще бъде оптимизирането и увеличението на приходите. "Ще отваряме Парка все повече към бизнес средите и научните среди", каза Караиванов. По подобие на Научно-експертния съвет ще бъде създаден Съвет за бизнес развитие - ключово звено, което ще свързва бизнеса със "София Тех парк". Структурата му ще бъде изцяло от бизнес средите. "Досега инвеститорите са били чакани да дойдат. Сега ние ще отидем при тях", каза директорът.

На 21-ви април ще се проведе Ден на отворените врати за стартъпи и финансиращи организации за тях, като това ще стане традиция и се планира да се случва веднъж месечно. Бизнес инкубаторът има над 70 процента запълване на капацитета с новостартиращи компании, лабораториите обаче не са добре оборудвани и няма осигурен човешки ресурс, коментира още Караиванов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във