Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

София остава без газ и топла вода от 22 август

Газоподаването на територията на Столичната община и в община Божурище ще бъде временно преустановено от 22 до 24 август съобщиха от "Овергаз Мрежи". Причината за прекъсването са планирани ремонтни дейности от страна на "Булгартрансгаз" ЕАД върху магистрален газопровод от Горни Богров до Нови Искър. Целта на реконструкциите е да се осигури непрекъснат режим на пренос на природен газ и максимална степен на надеждност и безопасност на газопреносната система. 

От частния оператор приканват домакинствата, използващи газ, да приведат инсталациите и съоръженията си в готовност за ограничение или временно спиране на газоподаването и да се подготвят за кратък период за работа с резервно гориво. След възстановяване на газоподаването е възможно да възникнат смущения, докато налягането в газовата мрежа се нормализира.

От "Топлофикация София" пък обявиха, че заради спирането на газта част от топлоизточниците й няма да работят и съответно големи зони от столицата ще останат без топла вода. Хубавото в случая е, че графикът на ремонтите е съгласуван и между 22 и 24 август софийското парно ще обнови своите производствени съоръжения в ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин". Така няма да се налага повторно спиране на подаването на топла вода.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във