Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Собственикът на фирмата "ТАД Груп" обяви, че е учредител на ГЕРБ

Не го очаквах това нещо. Не мога да коментирам действията на служителите си, защото ние по никакъв начин не ги контролираме какво правят и т.н. Искам да изчакам, да се прибера в България, да отида при органите разследващите, да видя в какво ме обвиняват. Да им обясня, да им съдействам с каквото мога. Това заяви собственикът на фирмата "ТАД Груп" Иван Тодоров, който в четвъртък, бе обвинен от прокуратурата в тероризъм. Тодоров и търговският директор на фирмата му Георги Янков са обвинени като подбудители на "хакера" Кристиян Бойков, който е техен служител.

Тодоров коментира, че е абсурдно твърдението, че иска да удари държавата, както и за политическа обвързаност с извънпарламентарната опозиция. Политическият аспект от скандала бе лансиран от заместник главния прокурор Иван Гешев. Гешев намекна, че хакерската атака срещу НАП е имала за цел да разклати държавата и намекна, че е свързана с политическите цели на "Демократична България".

"Аз съм учредител на ГЕРБ, познавам се с хора от ГЕРБ, от властта и от къде ли не. Това е абсурдно. Защо бих си плюл на познатите, на приятелите и да нападам управляващите", каза още собственикът на "ТАД Груп' пред БНТ.

В официална позиция от ГЕРБ разясниха, че Иван Тодоров е бил член и учредител на партията от 2008 г. от район „Приморски“ в град Варна. От 2010 г. обаче Тодоров не е заплащал членския си внос и поради тази причина в съответствие с устава членството му е прекратено. Управляващата формация "призовава" да не се правят спекулации с членството в партията, което е доброволен акт.

Иначе, Тодоров притежава и бизнес с недвижими имоти, а от 2016 година се занимава и с киберсигурност. "ТАД Груп" е основана през 2014 г. с начален капитал от над 190 000 лева и отдава права за франчайз. Има клонове още във Великобритания, Ирландия и Румъния. Според последния отчет на българското дружество "ТАД Груп" има приходи от 214 хил. лв. за 2018 г., а печалбата ѝ възлиза на 8000 лева. Броят на заетите е шестима души. Всички те са напуснали. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във