Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Собственик на "Артекс" за Цветанов: Цената е лична преценка

Цената на новия луксозен апартамент на Цветан Цветанов е лична преценка на продавача. Това стана ясно от изказване на един от собствениците на строителната фирма "Артекс" арх. Весела Мирянова пред Нова телевизия.

Тя посочи, че Цветанов е оценил както никой друг "мощната енергийна защита" на сградата на ул."Латинка" 8 с вградения в нея 91 псалм. Архитект Мирянова поясни, че Цветанов "заменя два негови стари апартамента с много луксозно обзавеждане и получава един нов апартамент, но на шпакловка и замазка".

И добави, че "не най-важното е печалбата от един апартамент".

"И, след като нашата себестойност е около 500 евро на кв. м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба. Да, имам такива апартаменти", обясни Мирянова в отговор на въпрос има ли и и друг апартамент в този квартал, който да е с цена под 700 евро на кв. м.

"Просто той е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда - тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм", коментира арх. Весела Мирянова.

Цветан Цветанов на два пъти обясни пред журналисти в парламента, че всичко около имотните му сделки е законно и прозрачно. Стана ясно, че прокуратурата е започнала проверка, която ще приключи за около два месеца. 

Още двама представители на ГЕРБ са придобили апартаменти в сгради на "Артекс". Става дума за правосъдния министър Цецка Цачева и депутатът Вежди Рашидов. Сделките са сключени през лятото на 2018 година.

Пред bTV Цачева коментира, че имала ангажимент да доплаща на "Артекс". Тя сама ги е потърсила, след като е видяла изкопа на строежа в квартала, в който живее. "Това, за което вие говорите като сдобиване, е в груб строеж, който е незавършен. С поето задължение към фирмата да доплатя стойността между акт 15 и акт 16", уточни правосъдният министър. На въпрос "към тези 285 000 ще добавите още колко", тя отговаря: "Мисля около 220 000. Различна е пазарната цена на един имот, който е завършен."

В позиция, изпратена до медиите, Вежди Рашидов казва, че парите му са честно спечелени и обявени публично. Рашидов заявява, че още през 2009 г., преди да стане министър на културата, е декларирал имуществото и средствата пред Сметната палата. "През 2009 г., преди да стана министър на културата, по закон съм си декларирал имуществото и средствата пред Сметната палата и те и до днес са публично достъпни", се казва в позицията.

Още по темата - виж тук

Facebook logo
Бъдете с нас и във