Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Собственици на къщи за гости, отказали достъп, ще върнат всички субсидии

Собствениците на къщи за гости, които са отказали достъп до тях, ще трябва да върнат всички субсидии, обяви министърът на земеделието Десислава Танева. По думите ѝ, проверките не са установили драстични проблеми при къщите за гости.

"Ще направим възможно максимално публичен процеса, за да не създаваме и съмнения, недоверие повече от това, което би следвало да бъде. Нашите проверки са на финала на абсолютно всички къщи за гости в мониторинг. Ще дадем отчет за това, но данните, които излязоха, не са коренно различни от грешките, които са установявани и при проверките на база риск-анализа", каза министър Танева.

Възможно е с 15 процента да бъдат намалени европейските средства по програмата за развитие на селските райони през следващия програмен период 2021-2027 година. Това стана ясно на заключителната конференция на Националното сдружение на общините. Намалението ще бъде между 130 и 140 милиона евро, каза министърът на земеделието Десислава Танева, но подчерта, че дебатът предстои.

"Ние искаме запазване на бюджета като позиция на страната ни. Други страни членки също го искат. В предложението за многогодишна финансова рамка бюджетът за ОСП беше намален. Намалението за България се изразява в 15-процентно намаление на програмата за развитие на селските райони. По програмата за развитие на селските райони се подкрепят от една страна земеделските производители, от друга страна, селските общини. От земеделският бранш искат това намаление да е за сметка само на общините. Това означава 15-процентно намаление на средствата за селските общини по нашата програма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във