Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Снежина Динева е новият изпълнителен директор на „Напоителни системи“

Снежина Динева е новият изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД, съобщиха от Министерство на земеделието и храните.

За председател на Съвета на директорите е назначен Петър Петров, а Филип Шукаров е нов член на Съвета. До този момент те са работили в Дружеството, но не са били част от управлението му.

Срещу предишните ръководства на „Напоителни системи“ ЕАД са подадени сигнали до Прокуратурата за извършени финансови престъпления. Досегашният изпълнителен директор Галина Панайотова е освободена от длъжност, за да се осигури безпристрастно и пълно съдействие на органите на досъдебното производство и разкриване на обективната истина.

От Министерството съобщават, че с промяната в ръководството ще се предприемат мерки за стабилизиране на финансовото състояние на Дружеството и ще бъде извършена цялостна проверка в системата. 

Вчера министърът на правосъдието Мария Павлова поиска образуване на дисциплинарно производство срещу частния съдебен изпълнител Петьо Петков за допуснати от него многобройни нарушения във връзка с изпълнително дело срещу длъжника „Напоителни системи“.

Инспекторатът на правосъдното министерство е проверил Петков след жалба от дружеството. Съдебният изпълнител е обявил за продан имоти, вещи и съоръжения на дружеството в Плевенска област, включително две малки водноелектрически централи, изправител – басейн на помпена станция, язовир, язовирна стена с водна кула, чийто едноличен собственик на капитала е държавата.

Според събраната информация Петков не е изпратил на длъжника покана за доброволно изпълнение, не е проверена собствеността на имотите под възбрана, няма представени документи за данъчна оценка, експертизи на вещо лице и т.н. Има и нарушения при провеждането на публичните продани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във