Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Снегопочистващи фирми са глобени с 1.23 млн. лв. от Столичната община

1 230 000 лв. са санкциите, които Столична община ще наложи до момента на фирмите, ангажирани със снегопочистването. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Столичният инспекторат няма да заплати направени обработки поради отклонение от техническите спецификации на фирмите по зимно поддържане. Контролът се осъществява от екипи на Столичния инспекторат на място, както и чрез GPS- системата, която следи работата на снегопочистващата техника в реално време и система за видеонаблюдение.

До момента са наложени санкции на фирмите, които почистват районите „Младост“, „Лозенец“, „Изгрев“ ,„Овча купел“ , „Оборище“, „Средец“ и други. Санкции се налагат за пътни платна на бул. „България“, бул. „Цариградско шосе“ ул. „Свети Наум“ бул. „Черни връх“ , бул. „Васил Левски“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул.„Тодор Каблешков“, бул. „Ситняково“, бул. „Шипченски проход“, бул.„Александър Малинов“, бул. „Никола Габровски“ и други.

Санкции са наложени и за ненавременно почистване на прилежащи пространства към спирки на градския транспорт и подходи на подлези. 
Фирми са санкционирани и за забавяне в извозването на битовите отпадъци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във