Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Смартфонът вече ще полива цветята

Притесненията за поливането на цветята, когато не сме в къщи, са на път да отпаднат. Базирана в Сан Франциско компания провежда интернет кампания за финансиране на разработената от нея хидропонна градина, която се управлява със смартфон, съобщава CNET.

Системата се казва Niwa и използва сензори и задвижващи механизми, за да създаде условия за развитие на растенията. "Тя контролира температурата, влажността и циклите на светлината, а автоматизираната напоителна система полива и храни растенията, когато е необходимо", обясняват от компанията.

Niwa има хидропонна система с контрол на нивото на водата, нагревател, умно осветление, вентилация и контрол на влажността, за да поддържа идеални условия. Различните видове растения имат различни изисквания, затова в изобретението са заложени няколко режима на функциониране - за плодове като домати и ягоди, зеленчуци като маруля, карфиол и грах или пък подправки като босилек, мента и магданоз.

Също така има възможност да се създадат условия и за отглеждане на цветя, а по-напредналите градинари могат да правят собствени настройки.

Niwa се управлява от приложение за смартфон за iOS и Android. Чрез него градинарите дори могат да наблюдават процесите на покълване и растеж, тъй като системата e свързана и работи с Wi-Fi.

Facebook logo
Бъдете с нас и във