Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Служители от сектор "Култура" протестираха заради Бюджет 2022

Работещи в сферата на културата излязоха на протест заради недостатъчното според тях финансиране на културните институции, предвидено в бюджета за тази година. ОТ КНСБ изразиха подкрепа към протестните действия на служителите в сферата на културата и призоваха депутатите да осигурят договореното 25-процентно увеличение за всички браншове в сферата.

"Предвиденото 5% минимално увеличение на нашия бюджет дори не покрива инфлацията. За функционирането на институциите са необходими 50% увеличение“, заяви Мариела Маламат, зам-председател на федерация „Култура“.

Освен от заети в сферата на културата, на протест срещу параметрите на Бюджет 2022 излязоха и огнеборци и служители от обществения транспорт. Огнеборците също настояваха за 20% ръст на заплатите и по-добри условия на труд. 

"Днес за пореден път изразихме нашето недоволство във връзка с изготвения проект за държавен бюджет, в който не са предвидени увеличения за служителите в МВР", каза Станислав Миланов, член на Управителния съвет на синдикат "Огнеборец".

Facebook logo
Бъдете с нас и във