Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Служители на ЧЕЗ излизат на протест заради затварянето на ТЕЦ-Варна

Над 300 служители на ЧЕЗ България организират протест в София. Поводът е предстоящото затваряне на ТЕЦ-Варна и очакваните съкращения. Шествието ще тръгне от сградата на дружеството на столичната ул. "Раковски" до сградата на Министерството на икономиката и енергетиката.

В приватизационния договор е записано, че при закупуването на "ТЕЦ-Варна", "ЧЕЗ Груп" се задължава да направи инвестиции в екологизацията на централата – нещо, което за съжаление до ден днешен няма. "Държавата е виновна за това, че не е упражнила контрол по какъв начин се изпълнява приватизационният договор. Съкращенията няма да бъдат само в ТЕЦ, ще бъдат и в "ЧЕЗ Разпределение-България, нещо, което е опасно", коментира пред БНР Денко Ройдев, който е зам.-председател на Федерация "Енергетика" към КТ "Подкрепа".

От ЧЕЗ заявиха, че продължават да търсят начин за удължаване на живота на "ТЕЦ- Варна" и да запазят работните места на служителите. От дружеството уверяват, че досега са работили по много варианти за удължаване на живота на варненската централа, но те не са се реализирали поради независещи от дружеството причини. Според тях декларациите, които публикуват от "Подкрепа", са малко тенденциозни и не отговарят на истината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във