Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Служебното правителство не се е отказало от танкерите

Служебното правителство е изпратило искане за удължаване на срока за офертата за американските танкери с втечнен газ и не се е отказало от тях.

Това обяви говорителят му Антон Кутев в интервю за bTV. Освен това кабинетът на Гълъб Донев е положил всички усилия да обяви търг за доставките на втечнен газ до края на годината.

По всички данни, които имаме, газ има до края на септември. Това е месец и половина напред. За такъв срок няма нито едно голямо предприятия, което да може да си направи сметките. Дали ще има газ до края на годината е изключително важно.

Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани, подчерта Кутев.

Той добави, че е прекрасно, че газовата връзка с Гърция ще заработи в началото на октомври, но тя е трябвало да заработи през август. До момента нито една молекула газ не е преминала в посока към България по гръцката връзка.

Кутев с недоволство отбеляза, че предишното правителство е било наясно с войната в Украйна и че тя застрашава газовите доставки.

Говорителят на служебното правителство отрече да има реваншизъм в действията му. Той отбеляза, че правителството трябва да може да си свърши работата, че никой не е женен за поста си и няма да остане докрай на него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във