Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Службата ни по търговско-икономически въпроси в Румъния е най-успешната през 2018 г.

Главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров връчи годишните награди на службите по търговско-икономически въпроси. Снимка: МИ

Българската търговско-промишлена палата и Министерството на икономиката на България обявиха службата на страната ни по търговско-икономически въпроси в Румъния за най-добре представилата се през 2018 година. Тя бе отличена за заслуги към развитието на двустранните търговско-икономическите отношения, за принос за увеличаването на българския износ и чуждите инвестиции у нас.

Второ и трето място в деветата годишна церемония по награждаване на най-успешните служби по търговско-икономически въпроси заеха съответно службите в Германия и Русия. Наградите се организарат съвместно с Българската търговско промишлена палата. Главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров отбеляза, че северната ни съседка е един от най-големите търговско-икономически партньори на страната ни. Почетен диплом получиха службата по търговско-икономически въпроси в Канада, Полша и САЩ.

Туджаров изтъкна, че наградите са признание за успешната работа на служителите в службите по търговско-икономически въпроси в посока подкрепа на българския бизнес за реализиране извън границите на България, както и популяризирането на страната ни като атрактивна инвестиционна и туристическа дестинация, предаде пресцентърът на Министерството на икономиката. На церемонията присъстваха председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, изпълнителните директори на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия – Бойко Таков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във