Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Словения Броудбанд" поиска да купи "Телелинк БС“

Компанията "Словения Броудбанд" С.а.р.л. (Slovenia Broadband S.a.r.l.), Люксембург е уведомила Комисията за защита на конкуренцията за плановете си да осъществи концентрация чрез придобиване на контрол върху „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД и контролираните от дружеството предприятия.

Основната дейност в България на групата, към която принадлежи компанията купувач, е в областите предоставяне на фиксирани и мобилни телефонни услуги, достъп до интернет, разпространение на радио- и телевизионен сигнал чрез наземно излъчване, реклама, онлайн новинарски и информационни услуги, издаване на вестници и списания, и др.

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“  и контролираните от него фирми пък се занимават с предлагане на решения за телеком оператори, корпоративни мрежи, хибридни облачни решения, програмни услуги, модерно работно място и информационна сигурност.

Според уведомлението от купувача се очаква операцията евентуално да окаже въздействие върху пазара на системна интеграция на територията на България.

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище за сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Съобщението е изготвено от "Словения Броудбанд", като КЗК си запазва правото да се произнесе с решение, уточняват от антимонополния регулатор.

Припомняме, че в средата на ноември от „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД съобщиха, че в дружеството е постъпило писмо за намерение за закупуване на мажоритарен пакет от най-малко 51% от акциите му от компанията „Словения Броудбанд" С. а. р. л.. След като преди това, в началото на ноември, бяха обявили готовност да предложат за продажба на БФБ мажоритарен пакет акции в размер над 50 процента.

Според Любомир Минчев, съосновател и мажоритарен акционер на "ТБС Груп", такъв инвеститор би подпомогнал разширяването на съществуващи и завоюването на нови пазари както в Балканския регион, така и във все по-перспективните корпоративни сегменти на западноевропейския, северноамериканския и глобален пазар.

„Словения Броудбанд“ е собственик на "Юнайтед Груп България" ЕООД, която от своя страна е едноличен собственик на капитала на „Вива Телеком България“, според Търговския регистър. Фирмата от Люксембург контролира и „Юнайтед медия“ С.а.р.л. - едноличен собственик на капитала на Нова телевизия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във