Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

СЛИВАНИЯ И РОКАДИ ПО ВЪРХОВЕТЕ НА МОБИЛТЕЛ

След като през декември миналата година израелският бизнесмен Лев Левиев се появи като нов собственик в МобилТел, той вече предприе промени в структурата и организацията на работа в дружеството. Изпълнителната директорка на единствения засега мобилен оператор у нас МобилТел Румяна Кючукова вече изпълнява същата длъжност и в три други дружества на групата - Мтел нет, Мтел плюс и Мтел трейдинг. Първите две официално са присъединени към МобилТел, а в момента се работи по вливането и на третото. Очаква се този акт да се оформи документално до края на годината, поясни Румяна Кючукова. Досегашните изпълнителни директори на Мтел плюс Татяна Найденова и на Мтел трейдинг Жасмин Раднева са назначени за прокуристи на МобилТел. А самото дружество от близо две седмици е еднолично акционерно дружество (ЕАД).
Промените се извършват, след като преди около месец Държавната комисия по далекосъобщенията поднови лиценза на мобилния оператор за срок до 2006 г. срещу сума от 4.5 млн. щ. долара. По същото време на посещение в страната бе собственикът на компанията Лев Левиев. Той разговаря с министър-председателя Иван Костов и с министрите Антони Славински и Евгени Чачев. Израелският бизнесмен обяви, че регистрацията на дружеството собственик на МобилТел - Ел Ел телекомюникейшън холдинг Би Ви, е в холандския град Ротердам.
Промените в структурата на дружествата няма да доведат до никакви съкращения сред персонала на компанията - допълни Кючукова. - Те се извършват, за да се усъвършенства системата на работа. Още десетина дружества от структурата на МобилТел ще бъдат трансформирани в дирекции, а броят им няма да е по-голям от пет-шест.

Facebook logo
Бъдете с нас и във