Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Следващият iPhone ще бъде с по-голяма батерия

Следващият модел на iPhone ще бъде с по-голяма батерия, за да поддържа нова функция, която ще позволи на телефоните ефективно да се използват като безжични зарядни устройства съобщи Минг-Чи Куо, анализатор на TF International Securities, известен с това, че прави точни прогнози за новите продукти на Apple, предаде ''Бизнес инсайдър''.

Подробностите за последната прогноза на Куо, насочена към инвеститорите, бяха съобщени от 9to5Mac , Apple Insider и MacRumors в понеделник.

В бележката Куо казва, че размерът на батерията в следващия 5,8-инчов iPhone на Apple - вероятно наследник на iPhone XS - може да нарасне между 20% и 25%. Очаква се следващото поколение 6.5-инчов iPhone да получи батерия, която е между 10% и 15% по-голяма от тази на сегашния модел.

Увеличаването на капацитета на батериите ще позволи на следващите iPhone да зареждат безжично други съвместими устройства. Това ще направи възможно зареждането на батерията на устройства като Apple Watch или на слушалките  AirPods, като просто го поставите на гърба на iPhone.

Apple няма да бъде първата компания, която да оборудва своите водещи смартфони с двупосочно безжично зареждане. Наскоро пуснатият на пазара Galaxy S10 на Samsung включва функция, наречена Wireless Power Share, която позволява на собствениците да зареждат Galaxy Watch, Galaxy Buds или друг съвместим смартфон, като го поставят на задния панел на S10. Преди това подобна функция се появи в Mate 20 Pro на Huawei.

Също така не е първият път, когато се съобщава, че Apple може да пусне телефони с двупосочно безжично зареждане. Куо за тази функция в бележка до инвеститорите през февруари, а японският блог Mac Otakara съобщи, че Apple's 2019 iPhone съобщи за това през март.

Куо има високи резултати в предвижданията си, когато става дума за предстоящи стартирания на Apple продукт. През 2017 г., например, той правилно прогнозира, че Apple ще пусне 5,8-инчов iPhone с OLED дисплей, който в крайна сметка е iPhone X. Той също така прави правилни оценки за iPhone SE и наскоро стартираното от Apple пето поколение iPad mini. Но Куо невинаги е прав; През последните месеци той също така съобщи, че Apple ще пусне свое безжично зарядно устройство AirPower в края на 2018 г. или началото на 2019 г., а вместо това Apple премахна проекта с безпрецедентен ход. Той също така предположи през 2014 г. че Apple може да забави старта на iPhone 6 Plus заради предизвикателствата в производството, но накрая дебютира заедно с iPhone 6, както беше планирано.

Освен безжичното зареждане,  се очаква Apple да внедри нова система с тройни лещи на най-скъпия си iPhone и подобрена версия на Face ID в новата гама на iPhone .

Facebook logo
Бъдете с нас и във