Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Слагат камери в целия градски транспорт

С промени в законодателството ще се регламентира снабдяването с видеорегистратори на всички превозни средства, които извършват обществен транспорт. Това е резултатът от  срещата за засилване на мерките за безопасността на пътя, организирана от премиера Бойко Борисов в неделя.

Министърът на транспорта Ивайло Московски посочи, че с оборудването на превозните средства с камери, които да заснемат цялата пътна обстановка, ще се осъществява постоянен контрол на водачите. В същото време, с тях значително ще се подпомогне МВР при установяване на причините за пътно-транспортните произшествия. Планираме още да въведем като задължително изискване, всички седалки да са оборудвани с колани и да се спазват нормите за евростандарт с най-високи нива на безопасност, допълни още той.

По отношение на критериите за свидетелствата за управление, наредбата е адаптирана към европейските изисквания, но сме готови да бъдем още по-рестриктивни, каза министърът. Започваме засилени проверки на всички пунктове за технически прегледи, а до седмица в Народното събрание ще бъде внесен законопроект за регистрационен режим на автосервизите и автоморгите, с който ще можем да контролираме тяхната дейност, посочи Московски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във