Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Скандал с израелски туристи в Слънчев бряг

Клип, в който израелци са нападнати от представител на хотел, се завъртя по израелска телевизия. Жените, които са били на почивка в Слънчев бряг, са заснели видео, излъчено в местните медии. 

На кадрите се вижда как млад мъж гони група жени и деца с багаж. Разменят се реплики, след което той ги бута и при опита да ги ритне, пада на земята. След това мъжът се опитва да вземе телефона на туристката, която снима срамната сцена. Причината за скандала, според потърпевшите, е дублаж на стаите  в хотела, съобщи БНР. 

Групата от 18 туристи е пристигнала у нас на 5 юли. За инцидента потвърди почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов: "На другия ден се свързаха и туристите, които са били там и са пострадали. Разказаха какво се е случило и как се е случило. Това, което беше най-важно за нас, е в момента къде са. Те обясниха, че не са във въпросния хотел, а са преместени в друг. Защо хотелът не ги е приел - това е негова позиция. Израелският турист е много добър турист от гледна точка на финансовата страна. Много е жалко за държавата и за усилията, които полагаме да се случва подобно нещо", поясни той.

От Министерството на туризма са направили проверка на хотела съвместно с Комисията за защита на потребителите. Очаква се по-късно днес институциите да излязат с позиция.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във