Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Синът на Васил Божков е обвинен в пране на пари

Синът на бизнесмена Васил Божков - Антон Божков е обвинен в пране пари, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Божков-младши е задържан за 72 часа.Предстои да бъде внесено искане в Специализирания съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Мярката на сина на Васил Божков ще бъде разгледана най-вероятно на 4 март. Според обвинението Антон Божков е предприел изпирането на пари по поръчение на баща си.

По-рано бе съобщено, че Антон Божков е на разпит в сградата на Националното следствие на бул. "Г. М. Димитров". Тази сутрин той се е явил в сградата, където е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура.

Само преди дни на втора инстанция съдът отмени наложената рекордна парична гаранция от 1,5 млн. лева за жената на Васил Божков - Елена Динева, и я върна в ареста. Тя също беше обвинена, че е част от престъпна група, ръководена от мъжа й.

Към момента на хазартния бос са повдигнати 11 обвинения, в това число за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице и за подбудителство на престъпление по служба. Освен това е разследван и за убийства и изнасилвания.

Както "Банкеръ" вече писа, бизнесменът Васил Божков е освободен от центъра за задържане в Абу Даби и се намира в Дубай. Хазартният бос бил пуснат, след като подал молба да остане на свобода, докато тече процедурата по искането за екстрадицията му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във