Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Синьото гориво на газовия хъб "Балкан" с цена от 20.60 лв. за MWh

Цената на газа на „пазар ден напред“, с ден за доставка 29 септември на газовата борса в България е на цена от 20.60 евро за MWh. Изтъргуваните количества са от порядъка на 1100 MWh. Спрямо предния ден (500 MWh с ден за доставка 28 септември) увеличението на количеството е двойно, а при цената няма съществено движение (минус 0.05 %). Това става ясно от данните на „Газов хъб Балкан“.

При „пазар в рамките на деня“ за 29 септември още няма регистрирани сделки. На 28 септември е регистрирана сделка за 1190 MWh, като цената е както при „ден напред“  - 20.60 лв. за MWh.

Припомняме, че през изминалата седмица премиерът Бойко Борисов заяви, че изграждането на газопровода „Балкански поток“ се намира в своя финален етап по време на въздушна инспекция с хеликоптер на строителната дейност. 

Тръбите вече са положени по близо 480-километровото трасе, над 1400 строителни машини  и над 2500 работници от различни страни са ангажирани в момента в мащабния строеж, който Борисов определи като интернационален.

Facebook logo
Бъдете с нас и във