Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Синята зона в София поскъпва двойно

Столичната община ще иска двойно поскъпване на Синята зона. Това съобщи зам. - кметът на Столичната община Йоана Христова. В момента цената на паркиране в идеалния център на София е два лева на час. Поскъпването е част от мерките за чист въздух в столицата в дните, когато се очаква значително превишение на замърсяването на въздуха.

Предлага се и обособяване на зони с ниски емисии чрез временно ограничаване на движението на автомобили., както и промяна в организацията на движение в зона Център  Амбицията на общината е до 2019 г. всички превозни средства на градския транспорт да са екологични.

Зам.-кметът по екология Йоана Христова посочи, че предложенията ще бъдат представени на Столичния общински съвет, който ще има последната дума за въвеждането им.

Друга идея е да се въведе и зелен билет за градския транспорт, който да бъде на цена от 1 лев за целия ден. Ако и това не даде резултат от Столична община твърдят, че целенасочено ще сигнализират КАТ да засилят проверките върху моторните превозни средства по отношение на тяхната техническа изправност.

Ако все пак повишаването на емисиите на фини прахови частици продължи общината предлага да се въведе гъвкаво работно време за администрациите в центъра на града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във