Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Синдикатите настояват за незабавно сформиране на правителство

КНСБ призова за бързо сформиране на кабинет. Във Варна лидерът на синдиката Пламен Димитров призова всички отговорни председатели на парламентарно представени политически формации и в частност лидера на партията, спечелила най-голямо доверие на последните избори, да сформират работещо правителство в срок най-късно до две седмици. "В противен случай страната е заплашена от рецесия", предупреди той.

Димитров и цялото ръководство на КНСБ е в морския град за двудневна среща на всички синдикални лидери от областите Варна, Добрич и Шумен, заедно с представители на бизнеса. Димитров изтъкна, че разпадът в енергетиката и несигурността в банковата ни система, в комбинация с дефлацията от над 1% ще доведат до рецесия, която ще започне.

Синдикатите и работодателите подготвят общо обръщение до бъдещото правителство и 43-ото Народно събрание. В него те ще настояват управляващите да вземат предвид четири основни искания и виждания за развитието на икономиката и социалната политика у нас.

Най-основното от тях е предприемането на нова дългова стратегия, уточни Димитров. Според него е удачно държавата да тегли нов заем, само ако парите бъдат инвестирани директно в най-закъсалите браншове на икономиката.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във