Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Синдикатите настояват социалните работници да получат по-високи заплати

Синдикатите настояват социалните работници да получат по-високи заплати. На служителите в бюрата по труда и в агенциите за социално подпомагане, които работят на първа линия по време на извънредното положение, трябва да бъдат изплатени допълнителни целеви възнаграждения. Това е една от спешните мерки, които да се предприемат за работещите в тази сфера, за които настояха от Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации към КНСБ с писма до социалния министър Деница Сачева.

Днес министър Сачева обяви, че се предприемат действия за целево финансиране на служителите от Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.  Предвид условията, в които работят служителите, КНСБ настоя още  да бъдат осигурени условия за отдалеченост между служители и клиенти, чрез контролиран пропусквателен режим на входа на бюрата по труда, защото при създалата се обстановка няма как да се спазват изцяло противоепидемиологичните изисквания. Работата е изключително напрегната, обстановката е изнервена, както за служителите, така и за клиентите, голяма част от които са в безизходица и се притесняват за здравето и живота си.

Също така с оглед превенция срещу зараза и препоръките на националния оперативен щаб работата следва да се върши при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и регулярно осигуряване на достатъчен брой лични предпазни средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във