Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Синдикат настоява да се произвеждат български лигнитни въглища

Настояваме за предприемане на спешни мерки и действия от страна на българското правителство за запазване на производството на електроенергия от български лигнитни въглища. Това се посочва в позиция на  КТ "Подкрепа", свързана с проблемите в индустрията, енергетиката и климатичната политика.

"През декември предстои провеждането на 24-та Конференция на страните по Рамковата конвенция на Обединените нации по изменение на климата в гр. Катовице, Полша. Конференцията има за задача да очертае пътя към справедлив преход и създаване на достойни условия на труд и качествени работни места, в съответствие с ангажиментите от Парижкото споразумение от 2015 г. По този повод от КТ "Подкрепа" очакват и настояват правителството да заяви официалната позиция на страната с грижа за бъдещето на българската икономика и българските граждани, основана на реална оценка на националните приоритети и прилагане на гъвкави финансови инструменти за въвеждане на иновационни технологии в производството на енергия от български изкопаеми горива, гарантиращо енергийната независимост на България", се казва в позицията.

От синдиката напомниха, че добиваните въглища се използват основно за производство на енергия, но се използват и в други отрасли на промишлеността, както и за битово отопление.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във