Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Симеонов внася сигнал до Цацаров за приватизацията на Български морски флот

Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор Сотир Цацаров за незаконосъобразност на решението на Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата по делото за промяна на приватизационния договор на Български морски флот.

Според заместник Симеонов, решението на Арбитражния съд се базира върху неправилно тълкуване и приложение на чл. 307 от Търговския закон, отнасящ се до стопанската непоносимост, който е неприложим за приватизационните договори. Освен това, Арбитражният съд взема предвид неверни експертизи, въз основа на които се правят заключения за приложението на чл. 307 от Търговския закон.

Като следствие, Арбитражният съд излиза с незаконно решение да се промени приватизационния договор за Български морски флот, както и да се приеме за допустимо и необходимо скрапирането на значителна част от корабите в БМФ.

Според вицепремиера Симеонов, взетото решение от Арбитражния съд е не просто незаконно и обслужващо частните интереси на приватизаторите на БМФ, но и създава рискове за националната сигурност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във