Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Симеонов обвини Ангелкова, че готви за продажба 20 дка. плаж в "Слънчев бряг"

Вицепремиерът Валери Симеонов обвини министъра на туризма Николина Ангелкова, че подготвя за продан 20 декара плаж в "Слънчев бряг". 

Симеонов твърди, че до него е достигнала достоверна информация, посочвайки, че министър Ангелкова е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде прекатегоризирана като частна. И по този начин се подготвяла продажбата на държавни парцели.

В съобщението на вицепремиера се казва, че теренът е около хотелите на Елена Иванова - шефка на "Съюза на собствениците на Слънчев бряг", както и за асфалтирания път и паркинг до хотел "Оазис", който се намира на морския бряг.

 

Симеонов напомня, че преди година е подал сигнал за незаконните обекти пред хотелите на Иванова "Амфора" и "Империал". "Десетки декари златен пясъчен плаж бяха застроени с паркинги, спортни площадки, детски площадки, незаконни заведения, пътища, огради, и други", изтъква лидерът на НФСБ. Но добавя, че в резултат на сигнала, обектите билиа премахнати.

"Когато в Министерски съвет бъде внесено това решение, ще протестирам и ще гласувам против! Защото, както е тръгнало, ще останем без плажове - х-л "Оазис", х-л "Дюн", "Какао Бийч", Бургас - северен плаж, и много други", пише Валери Симеонов.в социалната мрежа "Фейсбук".

Facebook logo
Бъдете с нас и във