Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Сименс", "Алстом" и "Щадлер" искат да доставят нови мотриси на БДЖ за 246 млн. лева

Трима са кандидатите, подали заявление за участие в процедура: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени електрически мотрисни влака за нуждите на „БДЖ-Пътнически превози” EООД”. Това са:

- Консорциум ДЗЗД „СТБ Трейнс” с членове: Сименс Мобилити Австрия Гмбх и Сименс Мобилити ЕООД,

 - Алстом Феровиария

-„Консорциум ЩАДЛЕР”, в който участват "Щадлер Полска", "Щадлер Буснанг АГ" и  "Щадлер Сървис АГ" 

Това е най-мащабната процедура за доставка на нов подвижен състав през последните години, съобщават от дружеството. 

Прогнозната стойност на поръчката е 246.78 млн. лв. като след разглеждане на документацията на подалите заявления участници, процедурата ще продължи на етап подаване на технически и ценови оферти, което се очаква да се случи до средата на месец юли 2020 г.

В края на април стана ясно, че ДЗЗД „Сименс Трон” ще достави 10 броя нови електрически локомотиви на БДЖ. Предложената от консорциума цена за изпълнение на поръчката бе 55.54 млн. лв., което и бе по-ниска от обявената прогнозна стойност в процедурата в размер на 57.5 млн. лева. 

Цената включва стойност на локомотивите модел Siemens Smartron, техническа поддръжка и всички необходими резервни части и консумативи за срок от 3 години и 600 000 км, както и транспорт, застраховка и въвеждане в експлоатация.

По време на преговорите допълнително бе договорено увеличение на гаранционния срок от 24 на 36 месеца, както и обучението на ремонтния и експлоатационен персонал на БДЖ за поддръжката на локомотивите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във