Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Силно представяне на България на най-голямото хранително изложение в света

Силно представяне на България по време на най-голямото международно изложение за хранително-вкусова промишленост в света – ANUGA.

Близо 50 водещи български компании взеха участие в юбилейното 50-то издание на най-голямото международно изложение за хранително-вкусова промишленост в света – ANUGA, което се провежда на всеки две години в град Кьолн, Германия. Представители на над 100 държави бяха разположени на 7500 щанда.

Българското участие беше организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и подкрепено с целево финансиране от Министерство на икономиката. Престижното изложение даде възможност на близо 160 000 посетители да се запознаят с българската продукция и да опитат автентична българска лютеница и кисело мляко, консерви, замразени храни, шоколад, захарни изделия, продукти от месо и мляко.

България има дълга история в своето представяне по време на ANUGA, като над десетилетие Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия е основен партньор на българските предприятия с щандове на изложението. По време на събитието изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков приветства българските фирми-изложителки, които се разположиха на над 420 кв. м изложбена площ. Две от  българските предприятия – “Палео Груп” ООД, които са единствените производители в Европа на барчета от месо, и производителите на био хани “Супер Фуудс” ООД, бяха избрани сред хиляди чуждестранни фирми за провиждане на интервю и презентация на техните иновативни продукти пред представителна комисия от специализирани фирми, които имат интерес за съвместна работа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във