Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Сигурността е основният акцент при привличането на туристи през този сезон

Епидемията от коронавируса създава много проблеми за икономиката и бизнеса, но създава и възможности и ражда идеи за преодоляване на трудностите. В тази посока Община Бургас и представители от хотелиерския бранш са разработили обща стратегия за привличането на повече туристи в морския град, съобиха от общината. Тя е обсъдена на среща между представители на администрацията, хотелиерския бранш в града, Районната здравна инспекция и Българската агенция за безопасност на храните.

В резултат е формулиран общ алгоритъм от мерки, които да бъдат прилагани при работата на туристическите обекти. Той е базиран на международния опит и по-конкретно на практиките, прилагани от Сингапур в борбата с коронавируса.

Сигурността е основният акцент, който е залегнал в привличането на туристи в Бургас през настоящия сезон. За целта са осигурени средства морският град да бъде рекламиран усилено на българския пазар, а също и в съседните страни със своите туристически обекти, богата палитра от събития и възможности за ваканция, съобщават от общината.

Прилагайки алгоритъма, хотелите в Бургас ще утвърдят името си като сигурни дестинации и щe e гаранция, че предлаганите от тях услуги не излагат на риск здравето на гостите.

Община Бургас и представителите на туристическия бранш ще разработват съвместно и нови продукти, които да бъдат предлагани на пазара. Голяма част от тях ще бъдат базирани на събитията от културната програма на Бургас и спортните мероприятия.

Другата посока, в която ще се работи за привличането на повече туристи, е рекламирането на възможността за ваканция в Бургас. В момента се водят преговори с авиокомпания WIZZ AIR за изпълняването на полети между Бургас и Виена два пъти седмично.

Представянето на новата стратегия за подпомагане на местния туризъм е част от поредица от инициативи за развитието на този сектор от местната икономика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във