Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Сигурните и бързи облачни технологии отличават VIVACOM

Как дигитализацията ще трансформира традиционните финансови услуги? Отговор на този въпрос дават водещи експерти от банковия и небанковия финансов сектор по време на втората годишна конференция "Финансите в дигиталния свят", организирана от вестник "БАНКЕРЪ“ с генералното спонсорство на Vivacom.
Партньори на събитието са TBI Bank, Пощенска банка, Борика - Банкови услуги, Булстрад Виена Иншурънс Груп и Булстрад Живот.

За облачните технологии в банковия сектор разказа Мартина Кръстева - старши мениджър Продукти и услуги за бизнеса във VIVACOM. Тя обясни, че в момента телекомът предлага свои изключително сигурни сървъри, които са с виртуални ядра, физическа памет, както и дисково пространство.

"На всеки един клиент предоставяме онлайн портал, чрез който клиентът има възможност да избира услуги. Платформата е направена на базата на всички световни практики", добави Мартина Кръстева. 

Vivacom се отличава от конкурентите със своя виртуален център за данни и дава възможност на клиента да изгради собствена инфраструктура и да я променя бързо и лесно. Може да генерира файъруоли, суитчове при едни определени правила. Както и да получава нотификации и аларми. Центърът пък отговаря на всички сертификати за сигурност. "Това ни отличава от международните компании, предлагащи такъв тип услуги. Съпортът е на местно ниво и български език. Всеки клиент е със свой персонален акаунт, чрез който може да комуникира", допълни Мартина Кръстева. 

По думите й конкретно предимство за банковия сектор са аналитичните услуги, предлагани от компанията. Кръстева уточни, че клауд средата е изключително добра за оптимизация на разходите. 

От своя страна Светослав Нанчев направи демонстрация на онлайн портала на Vivacom

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във