Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Siemens и ФК „Байерн“ влизат в продължения (с нов договор)

След три успешни сезона заедно Siemens и ФК „Байерн” (Мюнхен) удължиха партньорството си с още три години. Глобалният технологичен лидер и спортният клуб с най-много шампионски титли в германския футбол се договориха да продължат да си сътрудничат до края на сезон 2022/2023, съобщиха от немската компания. Фокусът остава върху ориентирани към бъдещето решения и иновативни технологии, както и върху свързани с инфраструктурата дигитални продукти и решения.

Освен това партньорството ще бъде засилено от началото на новия сезон, най-вече в областта на устойчивостта. В частност, фокусът ще е върху решенията и технологии за ефективно съхранение на енергията и системи за енергиен мениджмънт на „Алианц Арена“ и тренировъчните терени на „Забенер щрасе“ в Мюнхен. Тези технологии ще помогнат на ФК „Байерн“ да предприеме следващите стъпки към повишаване на енергийната ефективност при своите спортни и бизнес дейности. Това ще даде възможност на клуба да играе водеща роля в Европа, когато става дума за устойчивост.

Siemens и ФК „Байерн“ са два силни глобални бранда. "Ние сме обединени от споделената ни страст към върхови постижения и качество. Новото споразумение ще ни даде възможност да изведем нашето партньорство до следващото ниво“, казва Джо Кезер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG.

Карл-Хайнц Румениге, председател на съвета на директорите на ФК „Байерн“, споделя, че от самото начало на партньорството им поддържат близки отношения със Siemens, базирани на взаимно доверие. "Така че ние сме повече от доволни, че продължаваме нашето съвместно пътуване към бъдещето и си партнираме на различни нива“, допълва той.

В допълнение към технологиите на Siemens, които вече се използват на „Алианц Арена“, на „Забенер щрасе“ и на арената Audi Dome, през последните години като част от сътрудничеството бяха разработени и други решения и продукти. Например, сред проектите е приложението Greenkeeper App за анализ на данните за тревата на „Алианц Арена“ с помощта на взаимносвързани сензори на терените. Тази информация, за параметри като светлина, температура, влага, соленост и вятър, се събира и обработва благодарение на операционната IoT платформа  на Siemens MindSphere. След това данните се оценяват в рамките на приложението и се превръщат в препоръки за действие. Това приложение помага на ФК „Байерн“ да постигне още по-високо качество и ефективност при грижата за тревата.

Според Херберт Хайнер, председател на Надзорния съвет на ФК „Байерн“ и президент на футболния клуб, и във футбола, и в баскетбола партньорството със Siemens им дава възможност да установят значима връзка между иновациите и устойчивостта – два важни елемента на дейностите им във ФК „Байерн“. "Ще продължим да подкрепяме този ангажимент и имаме положителни очаквания за партньорството ни през следващите три години“, отбелязва той.

През миналия сезон инженерите по акустиката са приложили своите умения на „Алианц Арена“ по време на домакинските мачове на ФК „Байерн“ като част от проекта на компанията REIMAGINE THE GAME. С помощта на акустични камери те са измерили звука, произвеждан от феновете по време на мачовете, и после са използвали данните за създаване на 3D модел на стадиона. Реакциите на феновете при смяна на притежанието на топката, при съдийски отсъждания, при голове и пропуснати възможности са записани и визуализирани. Проектът спечели множество отличия, включително наградата на PRReport за „най-добра дигитална комуникация“.

Siemens в България
Siemens е представена в България от края на 19-ти век. А това означава 141 години технологично съвършенство в полза на българската икономика. Историята на компанията е тясно свързана с техническите нововъведения в страната  - от изграждането на телеграфната мрежа, електрификацията на редица обекти и знакови сгради, изграждането и развитието на телефонната мрежа, доставката на едни от първите рентгенови апарати, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала с комбиниран цикъл на производство, модернизацията на производствените процеси в индустрията, интелигентните сградни технологии, безопасните и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

Днес "Сименс" ЕООД развива бизнес в сферата на транспорта, индустрията, енергетиката, сградните технологии. В компанията работят над 500 души, близо 300 от тях във фабриката за производство на измервателна апаратура за високо напрежение в Правец. Структурата включва и два компетентни центъра - в сферата на енергетиката и на сградните технологии, които със своя труд и експертиза подпомагат проекти на Siemens AG в цял свят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във