Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Siemens Energy планира да завърши излизането от Русия през есента на 2022-а

Германската енергийна компания Siemens Energy обяви за началото на плана си за излизане от Руската федерация, който би трябвало да завърши през есента на тази година. Това пише в изявление от компанията. 

Siemens Energy започна през третото тримесечие на 2022 година /април - юни/ преструктурирането на бизнеса си в Русия. Очаква се то да завърши до края на тази фискална година", става ясно от документа. Уточнява се още, че само през това тримесечие загубите на компанията в сегмента "Газ и електроенергия" от излизането от Руската федерация вазлизат на около 200 млн. евро.

Siemens Energy е дъщерна компания на германския концерн Siemens AG. Тя беше обособена като отделна фирма през 2020 година. Siemens Energy е специализирана в производство на електроенергия на основата на природен газ и възобновяеми източници на енергия. Siemens AG владее около 35% акционерния капитала на тази компания. 

Siemens AG (с централи в Берлин и Мюнхен) е глобална технологична компания, която е символ на инженерно съвършенство, иновации, качество, надеждност и глобално присъствие вече повече от 170 години. Компанията развива дейност в цял цвят с фокус върху областите на производство и разпределение на енергия, интелигентна инфраструктура за сгради и разпределени енергийни системи, както и автоматизация и дигитализация в производството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във