Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Siemens България откри инженерен хъб във Варна

Siemens България откри нов инженерен хъб във Варна,който ще работи за клиенти от автомобилната индустрия, съобщиха от технологичната компания. В него ще се разработват и внедряват системи за производство и автоматизация.

"Това е изключително значимо събитие за нас, още повече, че се случва в годината, в която компанията отбелязва 140 години присъствие в страната“, заяви главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова по време на откриването.

Според мениджмънта предимствата на Варна са значението на града като важен транспортен център, стабилното развитие на инвестициите в региона, както и високото ниво на образователните институции.

Хъбът стартира с екип от 12 души, като броят им ще нараства успоредно с разширяването на дейността. До края на следващата година се очаква служителите да станат 30. Те ще се занимават с интегриране и пускане на софтуера, както и със задвижвания за индустриалните роботи в автомобилните заводи.

Екипът обединява експерти, специализирани в 4 различни профила – инженери проектанти, инженери програмисти, инженери автоматизация – PLC програмиране, както и инженери автоматизация – роботно програмиране.

Facebook logo
Бъдете с нас и във