Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Сидеров към Нинова: Защо през 2013 г. отказахте прекратяване на договорите на ЕРП-тата?

Аз съм защитавал правата на 3 милиона потребители и националната сигурност много преди г-жа Нинова, като съм искал отнемане на лицензите на трите ЕРП. На 6 март 2013 г. депозирах искане за прекратяване на договорите на трите ЕРП и национализирането им. Това заяви лидерът на парламентарната група на "Обеденени патриоти" Волен Сидеров по време на обсъждането на ЧЕЗ, което тече в момента в Народното събрание.

"Г-жо Нинова, от 48 човека парламентарна група тогава 46 не влязохте в пленарната зала. Тогава можехме да върнем активите на държавата. Защо не влязохте в залата? Това беше решението.", обясни Сидеров. 

По-рано през деня Сидеров каза, че държавата трябва да присъства в енергоразпределителните дружества, не само в ЧЕЗ. Трябва да има блокираща квота от 34%, или т.нар. златна акция. Според него държавата трябва да може да контролира всички ЕРП, за да бъде защитен потребителят.

Той каза още, че ако премиерът Бойко Борисов сам е стигнал до вече отхвърлената идея държавата да си върне ЧЕЗ изцяло, "може само да го поздрави". Според лидера на "Атака" от "БСП са яхнали темата". "Водил съм тази битка за отвоюване на енергоразпределителните дружества, но БСП ги нямаше", каза Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във