Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ще възстановяват летателната годност на 14 самолети Су-25

Предстои работа по сключване на договор за поддръжка и за възстановяване на летателната годност на 14 щурмови самолети Су-25. Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков.

Величков коментира причината за катастрофата на вертолета Ми-17, който се разби през юни в авиобаза Крумово. При инцидента загинаха двама пилоти, а бордният техник беше тежко ранен.

"Загуба на рефлексите на пилотите е причина за катастрофата на вертолета Ми-17, който се разби през юни в авиобаза Крумово. Това, което е споделил министърът на отбраната сутринта с кратката формулировка, че инцидентът е вследствие на загубени летателни рефлекси. Състоянието на летателната ни техника не е най-доброто, но министерството е предприело мерки за възстановяване на летателната годност не само на хеликоптерната авиация, но с подписването на договора за интегрирана логистична поддръжка и на изтребителите МиГ-29 до 2021 г.", уточни зам.-министърът.  

Министерството на отбраната ще отдели 31 млн. лв. за ремонта на старите съветски вертолети на въоръжение в Българската армия, става ясно от проект, оповестен от ведомството.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във