Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ще улеснят режима за изграждане на къмпинги

Сезонът започва и ние искаме да се убедим какво е състоянието на плажа, каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на съвместна проверка с министър Димов на морския плаж за природосъобразен туризъм „Корал“. На инспекцията присъства и кметът на Община Царево Георги Лапчев. Той информира двамата министри за предприетите мерки за почистване на ивицата през този летен сезон.

Министър Николина Ангелкова посочи, че очаква в кратки срокове да приключи рестартираната дейност на работната група за къмпингуване, за да се реализират необходимите промени в Закона за туризма и да бъде улеснен режимът за изграждане на къмпинги. „Заедно с министър Нанков, министър Димов и кмета Лапчев полагаме усилия Общият устройствен план на Община Царево да бъде финализиран, за да може общината да определи регламентирани места за къмпингуване“, заяви Николина Ангелкова.

„Правим тези проверки сега, за да може превантивно да знаем къде са най-невралгичните места както по отношение чистотата на вода, така и да се гарантира сигурността и спокойствието на всички, които са избрали българското Черноморие за своята ваканция“, каза още министър Ангелкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във