Банкеръ Daily

Иван Демерджиев:

Ще разкрием кой стои зад купения и корпоративния вот

Мотото на нашата работа се нарича "Резултати". Очаквам от всеки от вас резултати, те ще бъдат резултати за българските граждани и обществото, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на Националното съвещание на Министерството на вътрешните работи. Гост на събитието беше служебният премиер Гълъб Донев; участваха всички ръководители на структури в министерството.

Министърът отбеляза, че са предприети конкретни действия за подобряване на работата на служителите в МВР. „Във всеки един аспект – възнаграждения, материално осигуряване, дрехи и т.н., ние ще предприемем всичко необходимо, за да имате условия да изпълнявате функциите си успешно. Оттам насетне ще изискваме основно резултати“, каза Демерджиев.

Ще очаквам и ще изисквам МВР да се ръководи от принципа на законност в действията, отбеляза още служебният министър. "Всеки от вас, който спазва този принцип в действията си, ще има пълната подкрепа на ръководството. Всеки, който не спазва и извършва правонарушение и престъпление - ще бъдем безкомпромисни към този тип прояви. Основната задача е да организираме провеждането на изборния процес да протече спокойно и сигурно", каза Иван Демерджиев.

По линия на противодействието на пътнотранспортните произшествия министърът посочи, че идеята е да не провеждаме кампании, а да предприемем мерки, които да работят в краткосрочен и дългосрочен план, 

Във връзка с предстоящите избори Демерджиев каза, че МВР трябва да направи така, че те да протекат спокойно и сигурно. Той добави, че ще изисква да бъдат разкрити лицата, които стоят зад купения и корпоративния вот, и да бъдат изправени пред закона. 

Според министъра най-важната тема, която предстои в работата на МВР, е превенция на всякакви форми на престъпление – "войната" по пътищата, битовата престъпност, конвенционалната престъпност, контрабандата и ДДС измамите.

По повод на битовата престъпност Демерджиев каза, че вече са изпратени указания по места, в областните дирекции на МВР, да се издирят "тлеещите точки" на конфликти и да се предприемат действия.

Приоритет остава противодействието на незаконната миграция, посочи министърът. Той добави, че ситуацията се следи всекидневно и МВР е готово при необходимост да реагира.

„Положението е тревожно от гледна точка на увеличаващия се натиск. Не можем да позволим да пропускаме преминаването на мигрантски потоци през страната, ще вземем мерки да задържим положението по границата и дори да го подобрим“, заяви Демерджиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във