Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ЩЕ ПРОДАВАТ ПЛОВДИВСКИ ПАНАИР, МАЖОРИТАРЕН СОБСТВЕНИК ОСТАВА ДЪРЖАВАТА

Международен панаир - Пловдив да бъде изваден от забранителния списък, а Министерството на икономиката и енергетиката да изготви стратегия за приватизацията му, предвиждат проектозакон за панаира. Очаква се той да бъде внесен за обсъждане в икономическото министерство. Според норматива 65% от акциите на дружеството ще останат държавна и на община Пловдив собственост. Това съотношение на капитала няма да може да се променя при последващи увеличения на обема му. За да бъде регламентиран общественият интерес, държавата трябва да притежава най-малко 51%, като блокиращата квота от своя страна ще гарантира частните интереси за развитието на дружеството.
Законопроектът предвижда пловдивският панаир да стане законен представител на България във всички международни панаири и изложения, а също така да раздава златни медали и отличия. До края месеца ще се проведе обсъждането на проектозакона с ръководството и работещите в панаира, а до месец - и с експертите от Министерството на икономиката и енергетиката. След това документът ще бъде депозиран в деловодството на Народното събрание.
Международен панаир - Пловдив бе включен през лятото на 2002 г. в забранителния списък за приватизация, като целта беше изготвянето на стратегия за продажбата и развитието му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във