Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Ще продаваме пилешко месо в Катар

"Ще видим много скоро първа търговска сделка за продажба на пилешко месо в Катар. Очаква се до два месеца да започнат доставките. Виждаме възможност и за млечни продукти - българско сирене, кашкавал, също така мед и месо. Очакваме и еднократни сделки", заяви президентът Росен Плевнелиев след срещата си с главния изпълнителен директор на "Катар Холдинг" Ахмад Мухамад aл Сайед.

Българският президент допълни, че освен заявеният вече интерес за някои българо-катарски проекти в областта на земеделието, производството на храни, туризъм, недвижими имоти и строителство, е отбелязано и за намерения за инвестиции в минната индустрия.

"Специален интерес има в минната индустрия. Може да е мед, може да е злато, може да са други метали, е отрасъл, ориентиран към бъдещето. Катар е стратегически инвеститор, който търси съвместни производства, директни концесии и инвестиции в България", каза Плевнелиев.

"Катар Холдинг" получава между 30 и 40 милиарда годишно от държавата Катар. От една страна това му позволява да преговаря по-изгодни сделки заради големите обеми, но и в същото време да поема рискови ходове, тъй като може да преглътне без проблеми загубите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във