Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ще правим туристически пакети по Западния път на коприната

България ще реализира общи туристически пакети с държавите от Западния път на коприната. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. 

"За втори път София е домакин на международно събитие от програмата на Световната организация по туризъм. Това поставя България на много високо място в организацията“, каза министърът при откриването на Втория международен семинар "По Западния път на коприната“.

Ангелкова посочи, че Западният път на коприната е важен за промотирането на културно-историческото ни наследство. По думите й тази инициатива предоставя на България възможността да представя съвместни продукти с държавите участници в тази инициатива.

"Много са страните, с които можем да реализираме общи туристически пакети и точно това е идеята на сътрудничеството в рамките на Световната организация по туризъм (СОТ), като акцентът е промотиране на културно-историческите обекти по пътя“, каза още Ангелкова.

Тя посочи, че създаденият от Министерството на туризъм Регистър на туристическите атракции и онлайн платформата "Аз обичам България“, която стартира със 100-те национални туристически обекта са една част от инициативите, отразява една част от инициативите, които следва да се реализират по Западния път на коприната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във