Банкеръ Daily

Министърът на икономиката Кирил Петков на Бизнес форума на инициативата "Три морета":

Ще имаме резултати, които няма да можем да постигнем поотделно

"Надяваме се да проведем много успешен и резултативен бизнес форум, който ще сближи нашите бизнеси, за да развиваме значителни трансгарнични проекти. Ние работихме заедно с бизнесите и взехме предвид техните предложения. Нашите бизнеси ще се сближат, ще се създадат нови контакти и ще имаме резултати, които няма да можем да постигнем поотделно. Фондът вече прави нови инвестиции във важните сектори като дигитализацията." Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков по време на откриването на Бизнес форума в рамките на инициативата "Три морета".

Развитието на иновациите може да ни осигури конкурентоспособност и развитие. Заедно можем да развиваме нови бизнеси, да създаваме клъстери, каза министърът на икономиката. Надявам се да съберем нови средства за инициативи в сферата на транспорта и дигитализацията, защото те имат нужда от ресурси, добави той.

Главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски представи държавните глави, премиери и вицепремиери, участници в срещата на върха.

По-късно ще има специален панел „Енергетика“, а в петък – представяне на инвестиционния фонд и панели „Транспорт“ и „Дигитализация“.

Бизнес форумът на 8 юли започна с президентския панел. Домакин е българският държавен глава Румен Радев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във