Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ще финансират нови предприемачи с пари по оперативни програми

Повече от всякога е нужно да се насърчи създаването на нови компании с потенциал за развитие. Необходимо е да се стимулират нови предприемачи, чиито бизнес начинания да бъдат финансирани, в т.ч. и чрез оперативна програма. Това заяви заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев на семинар на тема „Възможности за развитие на предприемачеството и начини за привличане на финансиране“, организирано от „Ай Ти Консултинг“ ЕООД.

На събитието присъстваха още изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, експертът от дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност Мустафа Чаушев, както и Вероника Георгиева, експерт от Изпълнителната агенция за малките и средните предприятия.

Зам.-министърът посочи, че предстоящата година ще бъде вълнуваща за стартъп обществото, тъй като за първи път в рамките на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ предстои да стартира процедура „Насърчаване на предприемачеството в области, свързани с европейски и регионални предизвикателства.

Ганчев обясни, че подкрепата ще бъде фокусирана в следните уязвими групи: младежи до 29 год., жени предприемачи и предприемачи над 50 години.

Той бе категоричен, че приоритет на Министерството на икономиката е не само насърчаването на износа, привличането на инвестиции, но и реиндустриализация, чрез създаването на нови предприятия и подновяване на бизнес общността с дружества на хора от уязвимите групи, правещи първи крачки в бизнеса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във