Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Шестлентов път ще свързва "Цариградско шосе" със столичния комплекс "Младост"

Работата по големите инфраструктурни обекти в страната не е спирала. Напредва строителството на разширението на Околовръстното на София между Цариградско шосе и квартал „Младост“. Това написа премиерът Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук.

"Проектът предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в шестлентов, с което пътуването ще бъде по-бързо и безопасно. Трафикът по това трасе е изключително натоварен, през него преминават между 22 000 и 26 000 превозни средства на ден. Участъкът е с дължина 6 км, строи се в срок и трябва да бъде завършен до края на следващата година. Запознах се и с визуализацията на обекта. Благодаря на всички строители и проектанти за добрата работа", заяви Борисов.

Участъкът от столичния бул. "България" в отсечката между булевардите "Гоце Делчев" и "Тодор Каблешков" в посока кв. "Бояна" вече е основно ремонтиран и от 15 май бе отворен за движение. Работата по него започна на 25 май. Сега ремонтът продължава по тротоарите, където ще бъде направена и велоалея. Ще се обновява и участъкът от Околовръстен път до моста над р. Бояна, който ще бъде затворен за движение.

Предвижда се пътното платно на бул."България" в посока център, в участъка от бул. "Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков" да бъде ремонтирано през август, когато трафикът е обичайно по-слаб. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във