Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Шест ползи от руската баня, които ще променят живота ви

S 250 e7db2a86 808b 45b0 af65 0ae0b1544624
S 250 706749e1 4258 4a95 80fc a7389bfd1138
S 250 0af8b6ab 2d4d 4277 8457 acc3652347a5
S 250 480ef4b2 d445 405e aeda 8ff8ae3a079a

Руската баня е една от най-древните руски традиции. Днес нейната популярност продължава да расте и да се разпространява по цял свят заради отпускащото и облагородяващо действие, което този ритуал оказва върху тялото и ума.

Тук ще разгледаме някои от причините всеки сантиметър от тялото ни да се нуждае от нея:

1. Тя дава тласък на имунната ни система.

Затоплянето и последвалото охлаждане в руската баня предизвиква в тялото ни изкуствена треска, която мобилизира имунната ни система. Това повлиява благоприятно на защитните функции на организма и ускорява справянето с бактерии, гъбички и други причинители на заболявания, включително вируси. Казано по-просто, посещаването на руска баня ни калява. Почитателите й твърдят, че тя дори може да прекъсне настинки и грипни заболявания в начален стадий.

2. Детоксикация на тялото

В наши дни следите от замърсяването на околната среда могат да бъдат открити в повечето храни, напитки, а и във въздуха, който дишаме в градски условия. Кожата е най-големия орган в тялото. Изпотяването е сред основните начини за изхвърляне на токсини, които пречат на регенерацията на клетките и състаряват тялото. Ето защо ефективното освобождаване от токсините в руската баня, постигнато чрез висока температура и масаж с традиционна метличка, ни помага осезателно да се почувстваме по-добре.

3. Цялостно почистване и омекотяване на кожата

Свикнали сме редовно и старателно да почистваме лицето си, но телата ни рядко получават същото внимание. Отварянето на порите в руската баня и освобождаването от натрупаните мъртви клетки, оставя кожата ни дълбоко почистена и обновена – видим ефект, който рядко се получава при ежедневното вземане на душ вкъщи.

4. Бодрост и приповдигнато настроение

Ритуалите в руската баня увеличават скоростта на кръвообращението, което насища с кислород и хранителни вещества органите ни, включително мозъка. Това води до елиминиране на усещането за преумора и „умствена мъгла“, изостря способността ни да се фокусираме, увеличава трудоспособността и ни помага да посрещаме предизвикателствата на живота с бистро съзнание.

5. Мускулна релаксация

Както физическият, така и психическият стрес често стават причина за напрегнати мускули и болки във врата и крайниците. Комбинацията от висока температура и влажност в руската баня отпускат крайниците и разсейват болката. Това ни носи прекрасно усещане за свежест и лекота на движението.

6. Сваляне на излишните килограми

Посещаването на руска баня е еквивалент на лека кардио тренировка. В следствие на ускореното кръвообращение и температурни промени, очаквайте да изгорите до 300 калории без никакво усилие и да ускорите метаболизма си. Редовното посещение, съчетано със здравословна диета и редовни упражнения ще подпомогне постигането на идеалното за вас тегло.

Заключение

Модерните научни открития подкрепят старата руска поговорка, която гласи: „Ден, прекаран в банята, е ден, в който не старееш“.

Ако сте решили да изпробвате ползите от руската баня, сега е идеалният момент! Хотел Роял Спа Велинград разполага с голяма традиционна руска баня и предлага и 40% отстъпка за всички СПА процедури. Освен това, получавате и допълнителна отстъпка от редовните цени на рецепция, ресторант и лоби бар в размер на 20%.

Остава само да комбинирате полезното с приятното и да се погрижите за себе си и за близките си.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във