Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Шест етажа от саниран блок в Хасково протекоха

Саниран осеметажен блок в хасковския квартал "Орфей" протече от първия до шестия етаж. Поредният проблем се появил след обилния дъжд в понеделник, сигнализираха обитатели пред Хасково.нет.

Големи са пораженията в апартамента на Росица Кутелова, която живее на шести етаж в средата, в средния вход на бл.25. „След снощния порой изби теч по вътрешната стена в хола“, обясни хасковлийката. Тя отхвърли вероятността проблемът да се дължи на повреда във ВиК инсталацията, тъй като и съседът над нея също имал влага от неизяснен теч и му подпухнал паркета. Според нея влагата се дължи на теч по фугите от покрива. Освен това по стената на едната тераса в апартамента й има дупки, от които се вижда блока отсреща.

При предишния обилен валеж преди десетина дни й се наводнила кухнята. Тогава бликнала вода от стената на санираната тераса, където избила дупка. „Видях вода по пода и като разместих шкафа установих, че се е образувала дупка и всичко е подпухнало“, ядосва се Росица. Още тогава тя разговаряла с представител от фирмата-изпълнител, но й обяснили, че е нормално да е така, тъй като тече ремонт. Днес се принудила да сигнализира в общината, тъй като се опасява, че при следващи дъждове отново ще се получи наводнение. Малко след това ръководителят на обекта се свързал с нея и се уговорили по-късно да се видят, но така и той не се появил. Днес той обаче пристигна на място. „Утре ще видите дали апартамента ще е в същото състояние“, заяви Петко Петков – технически ръководител на обекта. Той беше категоричен, че щетите ще бъдат възстановени и допълни, че не е знаел за проблема. По неговите думи санирането трябва да приключи на 30 юли.

Росица Кутелова обаче изтъкна и редица други проблеми откакто е започнало санирането на блока на 20 март. „Не съм видяла да се почистват стълбища и да се поддържа обекта чист“, каза тя и допълни, че на доста места има струпани строителни отпадъци. Освен това на табелата не е посочен пусков срок и не е ясно кога трябва да приключи санирането. Заради ремонтните дейности климатиците са демонтирани, което създава неудобства в топлите дни, казаха още обитателите в блока. В същото време живеещите там не могат да си отворят прозорците, тъй като нямат поставени комарници и влизат всякакви насекоми.

От калпаво саниране се жалва и Димо Димов, който живее на втори етаж в най-десния вход. По негови думи работниците са положили външна изолация върху подпухнала стара мазилка. Според него направената по този начин изолация не е качествена и ще рухне още следващата зима.

Facebook logo
Бъдете с нас и във