Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Шефът на ТОЛ управлението смята, че системата за е-винетки няма проблеми

Ръководителят на Националното ТОЛ управление към АПИ Антон Антонов твърди, че със системата за продажба на електронни винетки проблеми няма.

Единственият проблем според Антонов била липсата на терминали за покупка на винетки. От думите му се разбра, че първоначално дребни проблеми имало на сайта bgtoll, но те били изчистени. 

Както "БАНКЕРЪ" вече писа, повечето гранични пунктове в страната ни не са оборудвани с работещи терминали за закупуването на електронни винетки. Това създава големи неприятности на водачите, които влизат в България.

Засега поставени автомати за самообслужване са поставени само на "Капитан Андреево" и "Дунав мост".

Припомняме, че в четвъртък пътната агенция обяви гратисен период до 15 януари - шофьорите без платена винетка няма да бъдат глобявани. Пред БНТ Антонов заяви, че не се очаква сериозна загуба от гратисния период.

Водачите, които са купили електронни винетки по няколко пъти за един и същ автомобил, ще бъдат компенсирани, увери шефът на ТОЛ управлението. 

По малките населени места от 7 януари винетки ще разпространяват чрез клоновете на Българските пощи. До средата на следващата седмица по граничните пунктове ще бъдат инсталирани 37 терминали за закупуване на електронни винетки

Все още обаче не работи кол-центърът на ТОЛ управлението. И той щял да заработи през следващата седмица. До тогава, шофьорите могат да звънят на телефоните на АПИ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във