Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Шефът на СОС против сграда на „Пазари Изток“ в „Хладилника“

Георги Георгиев - първият отдясно наляво.
S 250 8c97c46b f9ad 466b b5d4 b24568810d99

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев предлага отмяна на решението за строителство на жилищна сграда в кв. „Хладилника“ на терена на „Пазари Изток“ ЕАД.

Той настоява общинският терен в кв. „Хладилника“, който е собственост на общинското дружество „Пазари Изток“ ЕАД, да бъде запазен за обществено ползване. Предстои на  място - заедно с гражданите - да вземат решение дали да направят обществен паркинг, от който имат нужда, или детска площадка.

Георги Георгиев и общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС вече внесоха доклада с искане за отмяна на решението, с което собственикът на терена „Пазари Изток“ ЕАД получи правото да проведе конкурс за учредяване на право на строеж на жилищна сграда. Очаква се решението за отмяна на строителството да бъде взето от общинския съвет на предстоящата сесия на общинския съвет на 16 септември, като вече е включено в проекта за дневен ред. 

Георгиев уточни, че вчера се срещнал с граждани, които живеят в жилищните сгради около имота. Категоричен е, че една нова жилищна сграда около мястото, ще влоши качеството на живот там. Затова внася доклад, с който да отмени решението, с което се позволява на собственика общинското дружеството да проведе конкурс за изграждане на жилищна сграда, в която трябвало да получи жилищни и търговски обекти.

Георгиев обяснил на гражданите, че е направил проверка на цялата документация - одобрената процедура е отговаряла на всички законови изисквания и необходимите отстояния са спазени, но ситуацията на място е различна и ново строителство не е целесъобразно.

През следващата седмица - от 12 септември нататък - Георги Георгиев ще организира нова среща с гражданите от кв. „Хладилника“, на която ще се обсъдят техните предложения за какво да се използва общинският терен.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във