Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Шефът на КЕВР няма да прави изявления до изборите

Председателят на КЕВР няма да прави публични изявления до провеждането на изборите. Това съобщи пред журналисти самият шеф на регулатора Иван Иванов.

"По време на една много интензивна предизборна кампания всяко изявление, направено от председателя на КЕВР, уви, може да бъде тълкувано неправилно, може да се придават и политически аспекти. По тази причина и за защита авторитета на Комисията, до провеждането на изборите няма да бъдат правени публични изявления от председателя на КЕВР”, каза Иван Иванов. Той посочи, че всички материали, свързани с дейността на регулатора, в съответствие с неговия приоритет за прозрачност и публичност могат да бъдат намери на сайта на КЕВР.

"До провеждането на изборите, каквито и въпроси да имате, аз няма да давам отговори. Няма да правя абсолютно никакви коментари до 26 март. Това именно е свързано с авторитета на Комисията, да не се злоупотреби с отделно изречение или отделен коментар”, категоричен бе председателят на КЕВР.

Вчера, от публикуван протокол на закритото заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране стана ясно, че водата в столицата ще поскъпне с 18 на сто.

Facebook logo
Бъдете с нас и във